Technologia ważenia pozwalająca na optymalne kształtowanie procesu ważenia i pakowania

  • Maksymalna wydajność i zwiększona produktywność pozwalają na optymalizację procesu pakowania Pieczywo i wyroby cukiernicze.
  • Doskonała precyzja naważarki wielogłowicowej / wagi dozującej Yamato pozwala na minimalizację strat produktowych.
  • Dozowanie, mieszanie i napełnianie Pieczywo i wyroby cukierniczeróżnego rodzaju: Naważarka głowicowa Yamato umożliwia napełnianie opakowań o wadze od 1 g do 20 kg.

Naważarki Yamato to idealnie dobrana technika ważenia i odpowiednie rozwiązania w zakresie pakowania zważonych produktów, takich jak Pieczywo i wyroby cukiernicze.

Naważarki wiegłowicowe Yamato pozwalają na szybkie i wydajne ważenie oraz pakowanie różnych produktów zgodnie ze specyfikacją.

Yamato oferuje indywidualne rozwiązania do ważenia produktów, m. in. takich jak: herbatniki, ciastka, rurki czekoladowe, herbatniki w polewie czekoladowej, czy też mieszanki ciastek.

Yamato na polu: Pieczywo i wyroby cukiernicze

Wiele z tych produktów podlega szczegółowym przepisom w zakresie ważenia i pakowania.

Produkty cukiernicze łatwo się łamią, dlatego też proces ważenia musi przebiegać w sposób szczególnie delikatny. Koncepcja indywidualnego rozwiązania dostosowanego do potrzeb Klienta i jego produktów powstaje w ramach wspólnych prac projektowych.

Tutaj istnieje możliwość wyboru pomiędzy wagami dozującymi, napełniającymi, kombinacyjnymi sterowanymi komputerowo, liczącymi oraz kontrolnymi, które pozwalają na stworzenie optymalnej linii pakującej.

Optymalne funkcje czyszczące w procesie ważenia i pakowania

  • W pełni uszczelnione naważarki wielogłowicowe oraz wagi kontrolne – oba typy wag zbudowane są z wysokowartościowej stali szlachetnej-spełniają najwyższe standardy higieniczne IP65 oraz IP67 i doskonale nadają się do ważenia i pakowania produktów grupy Pieczywo i wyroby cukiernicze.
  • Bezszwowa konstrukcja zasobników (YDB, Yamato Diffusion Bonding) zapobiega osadzaniu się pyłu i bakterii na powierzchni pojemników. Dzięki temu naważarka po krótkim czyszczeniu jest gotowa do ważenia
    i pakowania kolejnych produktów.

Minimalizacja przestojów wagi i linii pakującej Pieczywo i wyroby cukiernicze

  • Dokładny system sygnalizacyjny, jak np. funkcja alarmu lub sygnalizacja terminu wymiany części zużywających się pozwalają na skrócenie przestojów maszyn i urządzeń. Dzięki temu naważarka wielogłowicowa i waga napełniająca są zawsze stuprocentowo sprawne.

Further Recommendations